2020-09-21
Mi van itt???2004-04-10

Nem kell kiabálni, inkább elmondom.

A honlap címének négy betűje elég sokat elárul a Linuxban jártas vendégnek.

Ez mégsem egy Linuxos oldal, bár magam is megszállott vagyok. Azért elég sok szó fog esni kedvenc operációs rendszeremről, de nem fogok - nem is akarok, nem is tudok - versenyezni a man-oldalakkal, a levelezőlistákkal, az összegyűjtött hogyanokkal. Ha ilyesmi érdekel, fordulj a gurukhoz, én nem vagyok az.

Egyszerű gyakorló könyvtár- és rendszer-informatikus vagyok. Rendszergazda, adatbázis- és internetbuherátor vállalkozó, aki hajlott kora dacára szeretné ismereteit frissen tartani. A Cavinton már nem segít, de a cédulák talán igen. Ezen az oldalon ezeket gyűjtöm össze. Ha valamit egyszer véletlenül sikerül megoldanom, ha úrrá leszek egy problémán, akkor inkább ide írom a megoldást, végülis sokkal könnyebb megjegyezni azt, hogy "http:www.sbin.hu", mint magammal cipelni az összes cédulámat, füzetemet, jegyzetemet.

Egy gépet összerakni, föltelepíteni csak sikerül. Ha pedig már az Internetet is sikerült beizzítani, akkor hasznos lehet, ha a nálam bevált konfigurációs fájlokat, hasznos scripteket, is a kezem ügyébe helyezem.

Az elméleti fejtegetésektől, egy téma kimerítő és alapos körbejárásától általában tartózkodni fogok, de ha céduláim valaki mást is érdekelnek, ha másnak is segíthetek, annál jobb.

A disztribúció-specifikus példák Debianra vonatkoznak, én azt használom. Ha valakinek eltérő tapasztalatai, egyszerűbb, vagy jobb megoldásai vannak, hálásan fogadom megjegyzéseit itt balra, az "Üzenőfalon".

status