; ;
[ Home ]
2004-04-10 

Mi van itt???

Nem kell kiabálni, inkább elmondom.

A honlap címének négy betűje elég sokat elárul a Linuxban jártas vendégnek.

Ez mégsem egy Linuxos oldal, bár magam is megszállott vagyok. Azért elég sok szó fog esni kedvenc operációs rendszeremről, de nem fogok - nem is akarok, nem is tudok - versenyezni a man-oldalakkal, a levelezőlistákkal, az összegyűjtött hogyanokkal. Ha ilyesmi érdekel, fordulj a gurukhoz, én nem vagyok az.

Egyszerű gyakorló könyvtár- és rendszer-informatikus vagyok. Rendszergazda, adatbázis- és internetbuherátor vállalkozó, aki hajlott kora dacára szeretné ismereteit frissen tartani. A Cavinton már nem segít, de a cédulák talán igen. Ezen az oldalon ezeket gyűjtöm össze. Ha valamit egyszer véletlenül sikerül megoldanom, ha úrrá leszek egy problémán, akkor inkább ide írom a megoldást, végülis sokkal könnyebb megjegyezni azt, hogy "www.sbin.hu", mint magammal cipelni az összes cédulámat, füzetemet, jegyzetemet.

Egy gépet összerakni, föltelepíteni csak sikerül. Ha pedig már az Internetet is sikerült beizzítani, akkor hasznos lehet, ha a nálam bevált konfigurációs fájlokat, hasznos scripteket, is a kezem ügyébe helyezem.

Az elméleti fejtegetésektől, egy téma kimerítő és alapos körbejárásától általában tartózkodni fogok, de ha céduláim valaki mást is érdekelnek, ha másnak is segíthetek, annál jobb.

A disztribúció-specifikus példák Debianra vonatkoznak, én azt használom. Ha valakinek eltérő tapasztalatai, egyszerűbb, vagy jobb megoldásai vannak, hálásan fogadom megjegyzéseit az "Üzenőfalon".

Rovatok
🔎 kereső
Megoldások, Ötletek
 
 
WebLog
 
 
Próbálkozások
 
 
Bemutatkozunk
 
 
©istvan dauner-nagy